Nordik Fox set vábniček na vábení lišky - mouse, plain pain, agony

Kategorie: Vábničky
Kód produktu: PO2105
Záruční doba: 2 roky
Dostupnost: Dostupný
1 639 Kč s DPH
  • Precizní švédská kvalita
  • Speciální zvýhodněný set
  • Odolný materiál
  • Určen pro lov lišek a predátorů

Vábničky od Nordik představují špičku na celosvětovém trhu. Švédská propracovaná kvalita tentokrát představuje třídílný set vábniček na lišky. Vábničky jsou vyvíjeny profesionály, díky čemuž fungují dokonale a jsou určeny opravdu pro každého, myslivce, fotografy nebo milovníky lesa. Set tří vábniček tvoří vábnička Nordik Agony, Nordik Plain Pain a Nordik Mouse. Díky jejich velikosti a efektivnosti budete mít po ruce všechny zvuky potřebné pro vábení běžných druhů predátorů.

Vábnička Nordik Agony speciálně vyvinutá pro napodobování realistických zvuků, které vydávají vrány a sojky. Tyto zvuky jsou velmi účinné pro přivábení lišek a jiných predátorů a to iv letním období. Agony má uzavřenou zvukovou membránu, díky čemuž je citlivější na vlhkost než vábnička s otevřenou membránou, proto se snažte předcházet tomu, aby se do hlavně dostaly sliny. Vložte náustek do úst a opřete se o něj zuby nebo rty. Foukejte v různě dlouhých intenzitách a zároveň si pomáhejte rukou, před zvukovou komorou je zvuk živější. Pracujte s intenzitou dechu, není třeba foukat příliš silně, dokud nedosáhnete chraplavého a realistického zvuku bez použití hrdla nebo chrčení. Pro napodobování zvuku kavky úplně stiskněte náustek zuby nebo rty, foukněte krátce a intenzivně a zároveň uvolněte zuby a rty. Vábení na otevřených plochách napodobujte 15-20 vteřin, seďte tiše 2-3 minuty a poté zopakujte na stejném stanovišti. Vábení v zalesněných oblastech napodobujte intenzivně 15-20 sekund, seďte tiše po dobu 5-6 minut a takto pokračujte 20-30 minut.

Vábnička Nordik Plain Pain je snadno ovladatelná a lze ji používat bez použití rukou, což je velmi praktické při rychlém sáhnutí zbraně. Je velmi jednoduchá k použití a velmi snadno napodobí několik typů zvuků, a to zejména možností foukání z obou stran. S vábničkou lze vydávat téměř všechny zvuky potřebné pro efektivní lov dravců. Z každé strany máte k dispozici 3 režimy zvuků. Při foukání vzduchu skrz širší membránu vznikají temnější úzkostné zvuky a při foukání přes užší membránu vznikají tenčí tóny bolesti. Pokud z obou směrů profouknete střed, tak vábnička vydá basový zvuk bolesti. Hlavního zvuku bolesti a agónie dosáhnete pomocí naprosto střední pozice. Tento tón je třeba používat 15-25 sekund a opakovat 3-4 minuty. Ostatní zvuky dosáhnete posouváním po různých pozicích na vábničce. Hlasitost vábničky ovlivňuje různá intenzita foukání.

Vábnička Nordik Mouse je speciálně vyvinuta pro napodobování pískotu myší a hrabošů. K vytvoření optimálního zvuku stačí mírný nádech a výdech. Díky zásuvnému mechanismu se vábnička snadno čistí. Speciální tvar umožňuj ji používat vábničku i bez použití rukou. Nejúčinnější je pro vábení mladých lišek. Vydaný zvuk se může zdát slabý, ale mladí dravci mají dobře vyvinutý sluch a při bezvětří ho dokáží zachytit na dlouhé vzdálenosti. Piskot myší a hrabošů dosáhnete nepravidelnou intenzitou po do 20-30 vteřin, který opakujte po 1-2 minutách ticha. Opakujte to po dobu 30-40 minut pro přesunutím se na jiné stanoviště. Pištění myši je tak také oblíbeným způsobem, jak začít nebo skončit vaši aktivitu při vábení zajíců nebo ptáků.

Vábničky Nordik jsou vyrobeny z kvalitního, velmi tvrdého, ale zároveň houževnatého plastu a mají velmi jednoduchou konstrukci, díky čemuž jsou odolné vůči zničení nebo změně zvuku vlivem mrazu či vody. Mají dlouhý dosah dokáží přivábit zvěř i na větší vzdálenosti. Vábničky jsou předladěny na potřebné zvuky. Další předností je velmi jednoduché ovládání, které nepotřebuje žádnou složitou manipulaci s vábničkou a umožní vám rychle střídat potřebné zvuky, čímž dosáhnete větší autentičnosti.

Recenze produktu Nordik Fox set vábniček na vábení lišky - mouse, plain pain, agony

Peter
Komplet, kvalitné vábničky z výborného materiálu pre celoročný lov, alebo vábenie líšok. Vydržia dlhé roky, pri drevených sa časom menil tón zvuku, sú menej trvácne..
Juraj
vyhodný set kvalitných vábničiek. odporúčam

Hore